Städtepartnerschaft zwischen Gilze en Rijen (Niederlande) und Gerolstein


Die "Blaaskapel SaomegeVat Internationaal" war zu Besuch, hier der Bericht im Wochenblatt von Gilze en Rijen

Blaaskapel SaomegeVat Internationaal (WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 14 OKTOBER 2015)

20 september jl. was het zover. Het allereerste optreden van blaaskapel SaomegeVat op het Biks Blaosfestijn in Prinsenbeek. We verzamelden op tijd bij de Heeren voor een lekker kopje koffie en gingen daarna richting Prinsenbeek. Het beloofde een mooie dag te worden, het zonnetje scheen al volop. We hebben 3 setjes gespeeld, in het begin een beetje voorzichtig maar al doende voelden we ons relaxter. Door het mooie weer en de jaarmarkt is het gezellig druk. De kop was eraf voor deze gloednieuwe blaaskapel uit Rijen.

Op zaterdag 26 september waren we aanwezig bij het Bierfestival in Haarsteeg. Ook hier weer een gezellige boel met veel leuke blaaskapellen uit alle delen van Nederland. We hebben 2 setjes gespeeld en een hele leuke avond gehad. We zijn al aardig aan elkaar gewend. Dameskapel De Mutsen en Blaaskapel ’t Zolderke zijn al een aantal jaren gezamenlijk een weekend naar Gerolstein geweest waar we ieder ons eigen programma hadden maar ook af en toe samen een paar nummers speelden. Nu zijn we voor het eerst als Blaaskapel SaomegeVat afgereisd naar Gerol-stein in Duitsland. Dit keer gingen ook Drumfanfare E.M.M. en Blaas-kapel 2.0 mee in de extra grote bus. Op zaterdag 3 oktober was het verzamelen op het Raadhuisplein. De buschauffeur schrok wel een beetje toen hij zag hoeveel ba-gage er mee moest. Slaapzakken, luchtbedden, weekendtassen, heel veel instrumenten en natuurlijk de nodige versnaperingen voor onderweg. Na lang passen en meten zal uiteindelijk alles en iedereen in de bus en konden we om kwart over 10 vertrekken. Op de heenweg is de tussenstop gepland in het Belgische Tongeren. We hadden toestemming gekregen om

tussenstop_in_tongeren.jpg

daar op de Grote Markt nog wat muziek te maken. Het was prachtig weer en hebben lekker van het zonnetje kunnen genieten. Daarna ging de reis verder richting Gerolstein waar we iets na vieren zijn aangekomen. We werden zoals altijd goed ontvangen in de plaatselijke sporthal, waar we met z’n allen zouden overnachten. Een ontvangstcomité stond daar klaar met koffie, thee en koekjes.

Na de koffie is het een behoorlijke bedrijvigheid in de sporthal. Luchtbedden oppompen, koffers uitpakken, omkleden en instrumenten klaarleggen. Dan is het alweer tijd voor het avondeten. We vertrekken te voet richting Grieks restaurant Poseidon waar we ons tegoed doen aan een heer-lijke maaltijd. Later op de avond worden we samen met E.M.M. en Blaaskapel 2.0 verwacht in het Rondell waar we samen met een aantal plaatselijke muziekgroepen een vriendschapsconcert geven. Rond half een zijn we weer in de sporthal waar we in de kantine nog een paar gezellige uurtjes

doorbrengen met een hapje en een drankje.

Na een korte nacht begint het rond 7 uur al weer een beetje levendig te worden terwijl we toch pas om 10 uur aan het heerlijke Duitse ontbijt worden verwacht. Zoals altijd weer heel goed verzorgd door een aantal vrijwilligers. Deze worden dan ook bedankt met een heerlijk flesje likeur. Na hel ontbijt is het weer opruimen en zorgen dat alles weer in de bus zit. We wandelen op ons gemak naar het centrum, de bus komt ons daar later weer ophalen. Het weer begint steeds beter te wor-den en heel voorzichtig komt af en toe het zonnetje tevoorschijn. We gaan eerst even koffie drin-ken op het terras van de ijssalon waar men ons al herkent van voor-gaande jaren. We worden dan ook getrakteerd op een glaasje hazel-nootlikeur. Na de koffie is er tijd voor een muzikaal intermezzo. We spelen een aantal nummers waar al snel publiek op af komt. Gezien het mooie weer en de koopzondag met gezellige kraampjes wordt het

al snel drukker. We lopen nog een stukje verder en spelen weer een paar nummers. Dan richting de konditorei, een plek die we nooit overslaan. De eigenaresse is altijd zo enthousiast als ze ons ziet, ze komt snel met heerlijke likeurtjes naar buiten. Ze heeft zelfs foto’s van De Mutsen van voorgaande ja-ren in haar winkel hangen. Na een paar liedjes te hebben gespeeld zitten we nog even bij haar op het terras waar we ook nog een rondje krijgen van een voormalig wethou-der. De mensen zijn altijd weer blij om ons daar te zien, en dat vinden wij natuurlijk heel leuk.

Dan wordt het tijd om weer rich-ting het Rondell te gaan om af-scheid van Gerolstein te nemen. Na een dankwoord van de lo-co-burgemeester speelt drumfan-fare E.M.M. nog een paar nummers en daarna laten wij ook nog van ons horen. Dan is het tijd om weer naar de bus te gaan. Als alles en ie-dereen weer in de bus zit vertrek-ken we rond 5 uur weer richting Rijen om daar, na een hele gezellige rit, om een uur of 9 weer aan te komen.

We kunnen terugkijken op een su-per leuk en gezellig weekend.

En niet alleen dat. ook hebben weelkaar laten zien en horen dat we muzikaal geweldig goed bij elkaar passen en in korte tijd grote vorderingen hebben gemaakt. Wij willen graag iedereen bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt.

Ook bedanken wij Serge en Luuk die als gastspeler zijn meegegaan om enkele zieke ka-pelleden te vervangen.

Ons allereerste optreden voor het Rijens publiek zal zijn op zaterdag 17 oktober a.s. op hel Rijens Kapellenfestival bij ’t Boerke, aanvang is 20.00 uur. Graag zien wij u daar!

Met vriendelijke groeten
Blaaskapel SaomegeVat